Συμβουλές για φωτισμό σε δεξίωση γάμου

Ο φωτισμός είναι κάτι στο οποίο συχνά δε δίνεται η προσοχή που απαιτείται όταν οργανώνουμε πάρτι ή δεξίωση γάμου. Το μενού, η μουσική, το ντεκόρ, το art de la table, οι καλεσμένοι απορροφούν την ενέργειά μας. Έτσι ξεχνούμε ότι ο φωτισμός είναι κάτι το μαγικό, που μπορεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα από ό,τι είναι…

Κατ’ αρχήν ο φωτισμός μπορεί να “υποκαταστήσει” τη διακόσμηση σε μεγάλο βαθμό, επιτρέποντάς σας να κάνετε οικονομία. Ακόμη κι αν δεν έχετε τέτοια πρόθεση, ο σωστός φωτισμός θα αναδείξει όλες αυτές τις λεπτομέρειες στις οποίες αφιερώσατε τόσο χρόνο! Για να το πετύχετε όμως αυτό, θα πρέπει να φροντίσετε για το σωστό σχεδιασμό.

Πρέπει να μοιραστείτε το όραμά σας για εκείνη τη βραδιά με τον ειδικό που θα αναλάβει το φωτισμό. Οι ρομαντικοί γάμοι έχουν τελείως διαφορετικό φωτισμό από ένα γάμο boheme… Πώς έχετε φανταστεί να είναι ο χώρος που έχετε επιλέξει; Ποιο αποτέλεσμα θέλετε να έχετε; Πώς θα αλλάξει η ατμόσφαιρα όταν ξεκινήσει ο χορός; Πώς έχετε φανταστεί την είσοδό σας σαν ζευγάρι στο χώρο; Ο ειδικός θα μπορέσει να σχεδιάσει το φωτισμό με βάση τις επιθυμίες σας, τους περιορισμούς που μπορεί να έχει ο χώρος και βέβαια τον προϋπολογισμό σας.

Εννοείται ότι έχει μεγάλη διαφορά αν το πάρτι σας διοργανώνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Ζητήστε από τον ειδικό που έχετε επιλέξει να πάτε μαζί στο χώρο την ώρα περίπου που θα γίνει η δεξίωσή σας. Ειδικά για έναν εξωτερικό χώρο αυτό είναι απόλυτα κρίσιμο. Επίσης, είναι σημαντικό να δείτε το χώρο όταν θα είναι τελείως σκοτάδι. Μόνο έτσι θα καταλάβετε ποια σημεία θέλουν φωτισμό και τι είδος φωτισμού. Αλλά και για τους εσωτερικούς χώρους που συχνά ο υπάρχων φωτισμός τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, είναι χρήσιμο να κάνετε αυτή την επίσκεψη.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η υποδομή για επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Αν όχι ζητήστε από τον προμηθευτή σας να σας εξηγήσει τι πρέπει να γίνει και πόσο θα κοστίσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά αν έχετε επιλέξει έναν ασυνήθιστο χώρο (π.χ. δεξίωση γάμου σε παραλία) όπου βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πρίζες…

Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε μαζί σας και το φωτογράφο σας για να ξέρει πώς θα είναι στημένος ο φωτισμός και να προετοιμαστεί κατάλληλα. Ακόμη κι αν δε συνδυαστούν μαζί σε μια επίσκεψη, είναι καλό να τους φέρετε σε επαφή πριν τη μεγάλη μέρα!

Αν αναγνωρίσετε από νωρίς τη σημασία του φωτισμού και το συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας, είναι σίγουρο ότι η βραδιά σας θα ξεχωρίσει κι εσείς θα λάμπετε ολόκληρη!


2022 Wedding Chicks
2022 Couples Choice Awards
2022 Chic and Stylish
2022 Ever After
2022 Yes I Do
2022 Love 4 Weddings
2022 Style Me Pretty