Γάμος σε νησί

Οι καλοκαιρινοί γάμοι είναι πάντα πιο χαλαροί. Η διάθεση όλων είναι πιο ανάλαφρη και ο καλός καιρός επιβάλλει να είστε κάπου έξω και να αφήσετε τις επισημότητες. Στην πραγματικότητα, ένας καλοκαιρινός γάμος μοιάζει λίγο με μικρή καλοκαιρινή απόδραση. Ειδικά όταν η νύφη κι ο γαμπρός αποφασίσουν να διοργανώσουν το γάμο τους σε νησί… τότε πρόκειται σίγουρα για διακοπές! Ένας γάμος σε νησί είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετικά δημοφιλής. Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι θα πρέπει να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν πάρουν την τελική απόφαση. Τα περισσότερα είναι κοινά με οποιοδήποτε γάμο εκτός έδρας, αλλά υπάρχουν και κάποια που αφορούν περισσότερο ένα γάμο σε νησί.

Island_wedding_3_750

Γάμος σε νησί – τα υπέρ…

Πάμε διακοπές; Όλοι όσοι θα ταξιδέψουν μέχρι το νησί που έχετε επιλέξει, θα περάσουν τουλάχιστον δύο νύχτες εκεί και κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν να παρατείνουν τη διαμονή τους. Στην πραγματικότητα, τους προσφέρετε μια εξαιρετική “αφορμή” για μια ευχάριστη απόδραση και χαλαρές στιγμές στην παραλία.

Τι τη θες τη διακόσμηση; Όταν το φυσικό σκηνικό για το γάμο σας είναι τόσο γραφικό, δε χρειάζεται να επενδύσετε χρήματα στη δημιουργία του τέλειου σκηνικού. Αρκεί να σκεφτείτε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στην παραλία και θα συνειδητοποιήσετε αμέσως ότι δε χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο για να κάνετε την ατμόσφαιρα πιο ρομαντική ή ομορφότερη.

Τι τα θες τα παπούτσια; Ένας καλοκαιρινός γάμος σε νησί επιβάλλουν απλές και άνετες ενδυματολογικές επιλογές. Όχι μόνο για το γαμπρό και τη νύφη, αλλά και για τους καλεσμένους. Αυστηρά κοστούμια και περίτεχνα νυφικά δεν ταιριάζουν με τον ήλιο και τη ζέστη ή με την επιθυμία να περπατήσετε ξυπόλητοι στην άμμο. Δεν είναι τέλειο;

Island_wedding_2_750

… και τα κατά!

Πότε είναι ο γάμος; Δυστυχώς, ο καλός καιρός στο νησί συμπίπτει συνήθως με την τουριστική σεζόν. Αυτό απλά σημαίνει ότι θα είναι δυσκολότερο και ακριβότερο να κλείσετε διαμονή και εισιτήρια για την οικογένεια και τους φίλους σας. Ίσως θα είναι καλύτερο να οργανώσετε το γάμο σας λίγο πριν ή λίγο μετά την περίοδο αιχμής. Έτσι θα πετύχετε καλύτερες τιμές και θα έχετε μεγαλύτερη ευελιξία. Απλά βεβαιωθείτε ότι οι προμηθευτές που χρειάζεστε είναι διαθέσιμοι.

Πώς είναι δυνατόν να χάλασε ο καιρός; Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τις περισσότερες μέρες έχει λιακάδα στο νησί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ξαφνική βροχή! Ή ακόμη περισσότερο τους αέρηδες που θα μετατρέψουν το γάμο στην παραλία σε χάος αλλά και δε θα επιτρέψουν στα καράβια να φέρουν εγκαίρως τους καλεσμένους σας. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε μια εναλλακτική λύση σε κλειστό χώρο, ειδικά αν παντρεύεστε νωρίς ή αργά το καλοκαίρι. Επίσης, επιλέξτε καλύτερα ένα νησί που έχει αεροδρόμιο. Η αεροπορική συγκοινωνία επηρεάζεται λιγότερο από τον κακό καιρό.

Σκεφθείτε λοιπόν καλά τα υπέρ και τα κατά και αποφασίστε ποιο ελληνικό νησί σας ταιριάζει καλύτερα!


2022 Wedding Chicks
2022 Couples Choice Awards
2022 Chic and Stylish
2022 Ever After
2022 Yes I Do
2022 Love 4 Weddings
2022 Style Me Pretty