Επιλέγοντας το χώρο για τη δεξίωση γάμου

Μερικά ζευγάρια γνωρίζουν από την αρχή πού θέλουν να γιορτάσουν το γάμο τους. Τα περισσότερα όμως ζευγάρια θα εξετάσουν διάφορες επιλογές πριν καταλήξουν. Σίγουρα η επιλογή χώρου για τη δεξίωση γάμου είναι πολύ σημαντική. Ειδικά αν ο γάμος  γίνει κάπου αλλού, π.χ. σε ένα νησί, που σημαίνει ότι η απόφαση επηρεάζεται από ακόμη περισσότερους παράγοντες. Η διαδικασία είναι πολύ απλούστερη αν έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Πριν αρχίσετε να βλέπετε διάφορα μέρη, είναι απαραίτητο να έχετε συγκεκριμένη ιδέα για το πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε, πόσους καλεσμένους θα έχετε, τι είδους δεξίωση θέλετε να οργανώσετε (με καθιστό δείπνο ή cocktail party) και τι στιλ (ρομαντικό, κομψό κι απέριττο ή αντισυμβατικό;) Αν έχετε αποφασίσει αυτά τα τέσσερα πράγματα, τότε είστε έτοιμοι να αρχίσετε να αξιολογείτε επιλογές χώρων.

Συμβουλή #1

Οι επιλογές σας είναι άπειρες – από ξενοδοχεία έως παραλίες κι από ελαιώνες ως κάστρα. Βεβαιωθείτε ότι θα πάτε να δείτε μόνο αυτά των οποίων το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό σας. Μη δείτε ένα μέρος, το ερωτευτείτε και μετά καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να το πληρώσετε. Απλά θα στενοχωρηθείτε και πραγματικά δεν αξίζει!

Συμβουλή #2

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς. Μην επιλέξετε κάτι που δε σας αρέσει και μην προσπαθήσετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να αλλάξετε αυτό που βλέπετε με τη διακόσμηση. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και να αγχωθείτε με τις ελλείψεις του χώρου.

venues_1_750

Συμβουλή #3

Σκεφθείτε ότι θα πρέπει να συνδυάσετε το χώρο της δεξίωσης με το χώρο της τελετής. Αν παντρεύεστε με θρησκευτικό γάμο, τότε είναι ιδανικό ο χώρος της δεξίωσης να έχει κι εκκλησάκι. Θα γλυτώσετε το χρόνο και τον κόπο που απαιτούνται για να οργανώσετε τη μεταφορά των καλεσμένων. Αν δεν κάνετε θρησκευτικό γάμο, τότε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που θα επιλέξετε έχει το τέλειο σημείο για την τελετή. Όπως και να είναι, αποφύγετε επιλογές που απαιτούν μεγάλες μετακινήσεις.

Συμβουλή #4

Πρέπει να είστε σίγουροι τι σημαίνει η επιλογή ενός χώρου από πλευράς υπηρεσιών. Έχουν αποκλειστική συνεργασία με συγκεκριμένους προμηθευτές; Περιλαμβάνουν στο κόστος ενοικίασης το βασικό εξοπλισμό, όπως τραπέζια, καρέκλες, φώτα, κλπ; Σας αρέσει αυτός ο εξοπλισμός; Πολύ συχνά, το κόστος ενοικίασης είναι χαμηλό και μετά βγαίνετε εκτός προϋπολογισμού γιατί δεν είχατε καταλάβει τι ακριβώς περιλαμβάνει ή τι περιορισμούς έχετε. Παραδείγματος χάριν, αν γνωρίζετε ήδη με ποιον dj γάμου θέλετε να συνεργαστείτε, βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο σας επιτρέπει να τον προσλάβετε. Αν όχι, ζητήστε πληροφορίες για τους αποκλειστικούς συνεργάτες του χώρου. Μετά μπορεί να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί τους κι αν το κόστος τους είναι μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού σας. Αποφύγετε τέτοιες παγίδες ζητώντας η προσφορά να περιλαμβάνει αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Συμβουλή #5

Να είστε προετοιμασμένοι να είστε ευέλικτοι. Μπορεί να θεωρείτε ότι μπορείτε να παντρευτείτε μόνο Σάββατο. Θα αλλάζατε γνώμη αν μια άλλη μέρα της εβδομάδας μπορείτε να εξασφαλίσετε τον αγαπημένο σας χώρο σε καλύτερη τιμή; Ειδικά αν παντρεύεστε εκτός έδρας, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ακόμη ευκολότερη. Σκεφτείτε ότι οι καλεσμένοι σας μπορεί να βλέπουν αυτό το ταξίδι σαν διακοπές. Πραγματικά, δεν τους πειράζει αν παντρευτείτε την Πέμπτη και όχι το Σάββατο!

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συμμετάσχει στην οργάνωση δεξιώσεων σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και την Κύπρο και με κάποιους από αυτούς έχουμε στενή συνεργασία. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή που σας ταιριάζει.


2022 Wedding Chicks
2022 Couples Choice Awards
2022 Chic and Stylish
2022 Ever After
2022 Yes I Do
2022 Love 4 Weddings
2022 Style Me Pretty